2.2 Creare Rol pe proiect si completare detalii rol

Click pe pagina “Projects” => click pe proiectul pe care vrei sa adaugi un rol => click pe butonul “Add new role” => ti se deschide pagina de adaugare rol al carui owner esti si pe care ai drepturi depline.

 

Completeaza cat mai multe campuri, inclusiv cele optionale, trece informatiile corecte pentru ca acestea ajung la talente, in pagina lor de rol:

  • Role name= “Nume rol”: acesta este cel pe care il primesc talentele in momentul verificarii lor;  

  • Role type”=  “Tip rol”: ce fel de rol este in functie de importanta pe care o are (exemple: rol principal, figuratie speciala etc.), selecteaza corect, informatia ajunge la talentele urcate pe acest rol;

  • “Shooting days” = “Zile de filmare”: ziua/zilele in care va filma talentul ales pentru rolul respectiv. Ai posibilitatea de selectie multipla, poti trece toate datele posibile (daca nu sunt inca fixate), iar in “No of shooting days” completezi cate zile de filmare va avea un talent ales, urmand ca in campul “Other details” sa oferi informatii suplimentare (exemplu text: Rolul are 3 zile de filmare din cele 5, dar inca nu sunt stabilite. Raspunde daca esti disponibil numai in cazul in care esti disponibil in toate 5). Vrei ca talentele sa fie disponibile in acele zile, nu vrei sa-ti pierzi timpul, asadar acorda atentie campului;

  • “Has rehearsals”= “Are repetitii” sau “Has fitting” = “Are proba de costume”: selecteaza daca au sau nu; Daca au, ar fi bine sa le comunici si sa le selectezi si data in care au astfel incat talentele sa fie disponibile si in acele date;

  • “Exclusivity type”= “Exclusivitate”: exclusivitatea pe care doresti sa ti-o cedeze talentul, extrem de importanta pentru drepturile de difuzare, vrei sa o stie talentul si sa ti-o cedeze, nu vrei sa ai surprize sa nu poti ulterior difuza productia; 

  • “Ohers details” = “Alte detalii rol”: informatii despre acest rol, care vrei sa ajunga la talentele adaugate pe acest rol, trece-le in acest camp. Cu cat mai multe detalii, cu atat mai bine pentru un casting de calitate. Exemple: vrei sa fie dispusi sa se tunda sau sa-si lase barba, sa se vopseasca sau alta schimbare de ordin fizic, poate rolul presupune inclusiv scene nud si vrei sa stie asta, in cazul in care au selftape de trimis, le poti comunica un deadline pentru acesta etc.. Orice cerinte ai sau ceea ce tu consideri ca este esential pentru un talent pentru a fi potrivit pe acest rol, comunica-le aici, e bine sa le stie! Atentie, pe “Create project” exista separat camp pentru alte detalii generale proiect, campul “Other details” din rol se refera stric la rolul respectiv.

 

Dupa ce completezi cat mai bine campurile => click pe butonul “Save Role” = “Salveaza rol” pentru a salva toate informatiile introduse despre rol!

 

Atentie! Numele pe care il treci la Role name” apare in sms-ul automat transmis catre talente in momentul verificarii lor. Mai multe informatii despre cum arata sms-urile primite de talente gasesti in sectiunea Statusuri talent: ce sunt, cine le vede si cum se schimba?, intra pe statusul care te intereseaza pentru a vedea ce sms ajunge la talent.

De asemenea, campurile pe care le completezi in pasul de “Add new role”, le apar ulterior talentelor urcate pe rolurile din proiect, in pagina lor de “Jobs”. Aceste informatii le apar in momentul inceperii castingului si verificarii disponibilitatii lor pentru rolul respectiv. Daca nu vrei sa stai sa le comunici tu telefonic fiecaruia, e bine sa le treci aici. 

Ce informatii primesc talentele despre proiect, respectiv rol, si cum le apar lor in pagina de “Jobs” citeste aici: Ce informatii primesc despre un proiect?.