4.4 Situații deosebite casting & Excepții

“Manual Status Change” = “Schimbarea manuala de status”

Exista si situatii exceptionale in care un proiect nu decurge lin, ci au loc diferite schimbari ce nu se pliaza pe fluxul normal in care se desfasoara procesul de casting creat de noi. Majoritatea sunt cele in care se schimba una dintre coordonatele majore ale proiectului (data filmare, schimbare drepturi de difuzare etc.), caz in care este necesara reluarea procesului de casting (exemplu: reverificarea disponibilitatii sau acceptarea noilor conditii de catre talente), pentru acestea poti reseta statusul talentelor aflate deja pe rolurile din proiectul respectiv, optiunea: “Manual Status Change” = “Schimbarea manuala de status”:

  • Click pe sageata din dreptul statusului talentului => click pe “Manual change status” => ti se deschide o fereastra in care iti apar “Current status” = “Status actual” si “New Status” = “Status nou”, in care doresti sa muti talentul.

  • Click pe “New Status” => ti se deschide lista completa de statusuri => click pe statusul pe care vrei sa muti talentul.

  • Click buton “Update Status”.

Schimbarea manuala a statusului iti ofera posibilitatea de a pune talentul pe orice status, astfel incat sa te poti intoarce intr-o faza incipienta a castingului.

 

 

Situatii posibile in care sa folosesti schimbarea manuala:

=> Ti s-a schimbat perioada proiectului si tu ai talentele verificate si disponibile pe alte date.

Acest lucru presupune reluarea procesului de casting pentru ca nu poti avansa in casting cu talente verificate pe alta perioada decat cea in care are loc proiectul. Pasii sunt:

  • Update campuri detalii proiect si rol: actualizeaza campurile din proiect si rol referitoare la perioada proiectului si zilele de shooting cu noile date si salveaza modificarile facute. Mai multe informatii despre cum editezi detaliile proiectului si rolului gasesti aici: Editare proiect & rol.

  • In functie de cat de avansat esti in procesul de casting, ii poti suna pentru a-i reverifica sau poti apela la sistemul automat de verificare prin schimbarea manuala de status:

Exemple:

a) Esti abia la inceputul procesului de casting si, de exemplu, din 30 talente propuse pe un rol, 20 sunt disponibile = au status “Available”. Pentru ca este un numar destul de mare si nu doresti sa ii suni pe toti, plus ca ii poti reverifica si pe ceilalti 10 (poate in perioada noua sunt disponibili), ii poti intoarce in status “Checking availability” folosind schimbarea manuala de status:

 

In acel moment se reia procesul de verificare si talentele vor primi din nou sms si email de verificare a disponibilitatii lor. Mai multe detalii despre ce primesc si acest status gasesti aici: Status “Checking availability”= “Se verifica disponibilitatea”.

Pentru a nu confuza talentele, tinand cont ca poate au raspuns deja pe acest proiect, noteaza in campul “Alte detalii rol” ca perioada proiectului s-a schimbat si procesul de verificare s-a reluat. Asadar sa verifice daca sunt disponibili in noua perioada si sa raspunda.

 

b) Esti la mijlocul procesului de castingul sau chiar mai departe, talentele deja au dat probe de casting, poate sunt chiar pe “Shortlist” sau “Finalist”. Recomandat ar fi sa fie sunati si verificati, talentele care inca sunt disponibile sunt pastrate in statusul pe care il aveau, iar talentele care nu mai sunt disponibile sunt mutate prin schimbarea manuala de status in status “Unavailable (date)”.

In functie de raspunsurile lor, daca ramai descoperit (nu prea mai ai talente disponibile pe rol), trebuie sa continui procesul de casting. Cauti din nou talente in baza de date, le adaugi pe rol, le verifici disponibilitatea etc..

 

=>Talentul nu iti raspunde.

In cazul in care talentul nu raspunde nici prin sistemul automat oferit de platforma, nici la apelurile tale telefonice, ii poti schimba manual statusul in “Didn’t answer” = “Nu a raspuns” pentru a putea avea o evidenta a lor. Daca ai mai multe cazuri de acest gen, nu poti sa ii tii minte pe toti, recomandat ar fi sa te folosesti de acest status.

 

=> S-au schimbat drepturile de difuzare.

Bugetul unui proiect este strans legat de drepturile de difuzare ale proiectului. Talentele, atunci cand raspund ca sunt sunt disponibile, iau in calcul in primul rand disponibilitate, iar ulterior raporteaza bugetul la rolul primit si drepturile de difuzare.

In cazul in care drepturile s-au micsorat, ca durata, medii de difuzare etc. si ti s-a modificat si bugetul din aceasta cauza, talentele trebuie reverificate pe noile coordonate. De asemenea, si in cazul in care in care drepturile s-au extins si bugetul s-a marit sau nu s-a marit, talentele trebuie informate.

 => Nu doresti sa urmezi procesul de casting automat/transmitere de sms automata prin schimbarea statusului

In acest caz, poti prin schimbarea manuala de status sa muti talentul intr-un status care nu transmite catre el sms si email automat (exemplu: mutat din “Proposed” in “Available”), astfel vei avea acces la datele de contact si il poti suna direct.

Optiune SMS personalizat

=> Anulare proiect/rol

Nu se intampla des, dar se intampla… Daca proiectul ti s-a anulat sau un anumit rol, trimite email aici: clients@thecastlist.com.

Echipa de IT poate sa trimita un sms personalizat catre toate talentele propuse pe rol/roluri pentru a le informa de anularea proiectului.

 

=> Proiect atipic

Daca ai un proiect mai atipic si filtrele normale de cautare din Talent Search nu cuprind cerintele tale (exemplu: iti adaugi o serie de talente pe rol si vrei sa afli cati dintre ei au trait o anume experienta pentru ca lucrezi la un documentar in care se relateaza experiente reale etc.), echipa de IT poate sa trimita un sms personalizat. Dezavantajul este ca raspunsul lor nu se va mai vedea direct pe platforma.